Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


a Világ a könyvtáram

2010.09.02

,,a Világ a könyvtáram”

Biblionet Gyergyószárhegyen is


 
2010.augusztus.31-én átadták a községi  könyvtárnak a Biblionet-program keretében pályázati úton elnyert, közel 9.500 új lej értékű informatikai felszereléseket. Mindez a Kájoni János Megyei Könyvtár részéről Bedő Melinda, a Biblionet-program megyei vezetője, valamint Gábor László polgármester és Gyergyószárhegy Község Önkormányzatának  maximális és egyöntetű támogatásával vált lehetővé. A projekt az amerikai Bill Gates és felesége, Melinda által támogatott, országos szinten 27 millió dolláros keretből jött létre és az IREX alapítvány koordinálja a Romániai Könyvtárosok és Közkönyvtárak Nemzeti Szövetségével (ANBPR). A Microsoft Corporation körülbelül 15 millió dollár értékben adományoz szoftvert a romániai közkönyvtáraknak azzal a céllal, hogy a közösségeket hasznos és modern technológiával szereljék fel. A könyvtárakban ingyen navigálhassanak a felhasználók a világhálón. A program keretében Hargita megyében eddig közel 370 000 lejt költöttek el.

Az országos Biblionet-program keretében négy új számítógépre, valamint egy-egy nyomtatóra és szkennerre pályázott a szárhegyi községi könyvtár.
Világszerte megváltozott a könyvtárak rendeltetése, könyveket őrző helyiségekből immár információkat szolgáltató központokká léptek elő. Igaz ugyan, hogy a frissen nyomtatott könyvek illatát semmi nem pótolja, de el kell ismerni, hogy ma már nem létezhet bibliotéka internet nélkül. A világháló megkönnyít egy-egy olyan információ beszerzését, amit nem találhatunk meg minden könyvtárban.

Mindenkit szeretettel várok a könyvtárba, ahol a számítógépek segítségével ingyen navigálhat a világhálón!

 

 

                                                                                    Bartis Edit,

                                                                                              könyvtáros 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.